INGREDIENTE
O vanata
Un ardei capia rosu
O ceapa rosie
O foaie de dafin
Un catel de usturoi
O lingurita ulei de masline
MOD DE PREPARARE
Am copt vanata si ardeiul in cuptorul aragazului. Nu este recomandat sa se coaca pe jar (lemne sau carbuni).
Am blenduit vanata impreuna cu ardeiul obtinand o pasta rosie (nefiind nevoie sa mai adaug suc/bulion).
Am pus uleiul, ceapa si apa la fiert pana s-a inmuiat ceapa si apoi am adaugat vanata cu ardeiul, foaia de dafin si usturoiul pisat. Am fiert cat sa isi imprumute gusturile.
Pofta buna!
Alte precizari
*Eu aleg sa o pregatesc „pe loc” din vinete si ardei proaspete sau coapte si congelate.
**Se poate si steriliza si pastra in borcanele
Cat timp se tine vanata la cuptor?
Cum imi dau seama cand este coapta?
Multumesc
aproximativ o ora, trebuie sa se inmoaie bine.
cat timp se poate tine in frigider fara sterilizare
3-4 zile
Buna ziua!
Se poate să-mi spuneți de ce nu e recomandat sa se coacă pe jar? Sau ați postat deja un articol pe tema asta și îl caut.
pentru ca prepararea alimentelor la temperaturi inalte nu este sanatoasa. Se aplica unele dintre cele descrise aici https://flaveur.ro/cum-gatim-sanatos-carnea/