Am facut o combinatie intre Ciulamaua de cartofi si Gratin de cartofi cu spanac. A iesit yammiiii!
INGREDIENTE (2 portii)
2 cartofi marime medie
2 oua fierte
150g smantana 12% grasime sau mai grasa
2 cuburi spanac congelat
1 feliuta de unt
100g cascaval ras sau mozzarella fresca/cas pentru bebelusii mai mici de 1 an
MOD DE PREPARARE
Curatam cartofii si ii taiem cubulete. Gatim cartofii la abur sau ii fierbem.
Spanacul il punem in apa fierbinte sa se dezghete apoi il scurgem foarte bine. Din 2 cuburi de spanac congelat a rezultat o lingura de spanac scurs.
Punem o craticioara pe foc mic si adaugam smantana, spanacul, untul, cascavalul ras si ouale taiate bucatele, amestecam putin pana se topeste cascavalul si untul, apoi adaugam cartofii si amestecam usor. Practic tinem craticioara pe foc aproximativ 1-2 minute.
Gata cina sau pranzul!
Pofta buna!
As putea folosi branzica de casa?
sigur
Oare aș putea folosi iaurt grecesc în loc de smantana?
da
Eu am cumpărat spanac proaspăt. E prima data cand cumpar. Cam cât ar trebui să folosesc pentru aceasta reteta? Si am inteles ca trebuie sa il fierb si apoi sa il scurg?
Scuze dar nu am mai folosit niciodata spanac.
Se poate face pt 2 zile?
da
o mana de spanac ar fi suficient. Il opariti 2 minute apoi il tocati marunt.
Minunati acesti cartofi. Multumesc pentru reteta.
Delicios, multumim de reteta
Se pot folosi cartofi dulci??? Sau musai cartofi albi???
puteti incerca si cu cartofi dulci
Buna!Cu ce pot inlocui oul?
nu-l mai puneti 🙂
Pot inlocui spanacul cu brocoli?!
daca doriti!
Delicios ! Fetita mea de 1 an si o luna a devorat o portie zdravana la pranz !! I-a placut foarte mult !
Multumesc de idee.voi incerca si eu maine.