INGREDIENTE
120g mascarpone
1 mar potrivit (Golden am folosit)
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
75g faina alba de grau tip 000
2 oua
1 lingurita praf de copt bio
MOD DE PREPARARE
Curatam marul si il taiem cubulete.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare.
Intr-un bol mixam foarte bine galbenusurile cu zaharul sau siropul apoi adaugam mascarpone si continuam sa mixam.
Peste aceasta compozitie, adaugam cubuletele de mar si amestecam cu o spatula.
Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam peste amestecul cu mascarpone, rezultand o compozitie groasa.
Adaugam si albusurile spuma, amestecand usor de jos in sus cu o spatula pana se omogenizeaza.
Punem compozitie in forme de briose si bagam la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 25-30 de minute.
Lasam sa se raceasca apoi scoatem din forme. Cat sunt fierbinti briosele vor fi moi.
Au iesit 5 briose mari.
Pofta buna!
Daca pun o lingura de sirop de artar in loc de zahar, trebuie sa maresc cantitatea de faina? Multumesc
nu cred.
Briosele sunt umede in interior? Sau nu mi s-au copt mie?
sunt mai umede cat sunt calde din cauza branzei mascarpone. Apoi sigur ca raman putin umede fiind cu mascarpone si fruct.
Dar dacă avem un copil alergii la laptele de vaca cu ce putem înlocui mascarpone?
nu aveti cu ce in aceasta reteta. Avem categorie pe site FARA LACTATE.
Am încercat reteta, cu sirop de artar. Merele le-am ras. Nu am pus mai multa făină. Au iesit foarte bune, au fost apreciate de toata lumea
Pot folosi faina dr migdale sau de cocos in loc de cea alba? Multumesc
nu in aceasta reteta.
Se poate înlocui zaharul cu banană? Se poate renunță la praf de copt? Multumesc!
nu se poate inlocui cu banana pentru ca va iesi alta textura si fara praf de copt nu vor mai creste.
Se poate ricotta in loc de mascarpone?
nu
Bună seara. Consider util la rețete de genul „broșe, budinci, chec etc” și o poza în secțiune, și de asemenea o descriere a texturii de genul „rămân umede”. Eu am gătit altădată o rețetă de pe site de briose cu mere și nu am dat fetei de un an jumate de teama ca nu s-au copt.
pe măsură ce gătim câstigăm și experiență. Un preparat de genul briosă, budincă, chec, care a stat la cuptor 30-35 minute nu are cum să nu fie copt. Însă textura diferă in funcție de ingrediente. Succes!