INGREDIENTE

500g cartofi (cantariti fara coaja)
100g faina alba de grau + 30g pentru modelat
1 ou
1 galbenus pentru uns
O lingura zahar sau sirop de artar (sau in functie de preferinte)
3 caise mari

MOD DE PREPARARE

Cartofii curatati de coaja ii taiem in 4 si ii fierbem pentru 20 de minute. Cand sunt gata fierti, ii scoatem cu o paleta si ii lasam putin la racit.
Pasam cartofii cu furculita sau folosim o presa de cartofi.

Intr-un bol punem piureul de cartofi, oul, faina si zaharul si mixam pana obtinem o compozitie omogena. Folosim paletele pentru aluat ale mixerului si nu cele normale. Altfel putem amesteca bine si cu o spatula.

Ne tapetam mainile cu faina (din cele 30g pentru modelat) si formam 12 galuste, exact ca in imaginea de mai jos, pe care le punem in tava pe hartie de copt.

Taiem caisele in 4 si deasupra fiecarei galuste punem cate o bucatica apasand usor in aluat.
Ungem marginile cu galbenus folosind o pensula.

Bagam tava in cuptor la 200 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 30 de minute, iar in ultimele 8 minute mutam pe functia cu ventilatie.
Cat sunt fierbinti sunt mai moi apoi se mai intaresc. Se pot servi cu lingurita sau cu furculita 😊. Le pastram la frigider si le consumam in maximum 3 zile, reci sau la temperatura camerei sau reincalzite in cuptor, fiecare dupa preferinte.

O gustare super delicioasa! Pofta mare!