Astazi am pregatit un pranz absolut delicios pentru toata familia! Este un orez gratinat, dupa o reteta noua si savuroasa, cu peste si spanac, pe care vi-l recomand cu caldura!

Eu am folosit in reteta file de salau de apa dulce de la Edenia, pentru ca este 100% natural si are un continut redus de grasimi!
Salaul de apa dulce este o specie nobila, cu carnea alba, cu o textura ferma si un gust usor dulce ceea ce-i confera o apreciere aparte in randul consumatorilor.

Va sfatuiesc desigur sa folositi spanacul congelat Edenia pentru ca isi pastreaza savoarea intensa caracteristica si pentru ca este bogat in nutrienti importanti pentru o dieta echilibrata.

INGREDIENTE (4-5 portii)

400g file de salau de la Edenia
250g spanac frunze sau spanac tocat portionat de la Edenia
250g orez (o cana) – am folosit orez alb cu bob lung (se poate si alt tip de orez in functie de preferinte)
4 cani apa (aceea masura ca la orez)
200g smantana (am folosit cu 12% grasime)
50g parmezan ras (sau cascaval)

MOD DE PREPARARE

Pestele, decongelat in prealabil la frigider, il gatim la abur pentru 20 de minute, apoi il taiem bucati.

Fierbem orezul in cele 4 cani de apa pentru 17-20 minute, la foc mic. Trebuie sa absoarba toata apa.

Spanacul il oparim pana se dezgheata iar apoi il scurgem, presandu-l intr-o strecuratoare sita.

Amestecam orezul cu pestele maruntit, spanacul, smantana si cu parmezanul. Pastram putin parmezan pentru presarat deasupra.

Punem compozitia intr-un vas ceramic si presaram parmezanul ramas.
Bagam la gratinat la cuptor, la 200 grade C caldura sus-jos cu ventilatie pana se rumeneste parmezanul de deasupra, aproximativ 18 minute.

Poate fi consumat in 3 zile, daca este prastrat la frigider. Il putem reincalzi la cuptor.

Pofta mare!

Pestele Edenia este 100% natural, fara fosfati, aditivi sau alte chimicale, fiind filetat si congelat in ziua capturii.

Speciile de peste Edenia sunt atent selectionate din cele mai bune specii la nivel international.

Toate produsele din gama de peste Edenia sunt congelate individual. Fiecare bucata de file de peste este inghetata rapid, la -35 grade, pastrandu-si astfel prospetimea, aspectul si forma.
Stratul de glazura este unul minim (0-10%) pentru a proteja fileurile de peste de arsurile datorate temperaturilor scazute.

Va recomand sa folositi cu incredere pestele Edenia in preparatele Flaveur!