Este un tort simplu, rapid si foarte gustos, un remix al prajiturii norvegiene la partea de blat cu o crema gustoasa si fina.
INGREDIENTE (pentru 4 portii)
1 cartof dulce mediu (sa iasa o cana de 200 ml si jumatate de cartof razauit)
1 cana si jumatate de lapte 3.5%
1 cana si jumatate fulgi de ovaz
1/4 pastaie de vanilie sau pudra de vanilie
200 g mascarpone
1 lingurita cu varf carob
1 lingurita cu varf sirop de artar (optional)
cateva visine
MOD DE PREPARARE
Am fiert laptele cu vanilia pentru 1 minut apoi l-am lasat la racit
Se razuie cartoful pe razatoarea mica, si se amesteca cu ovazul si laptele.
Am bagat la frigider pentru minim o ora. Am uns un vas micut rotund cu unt si am pus compozitia (blatul) la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 60 minute. Se lasa acoperit pana se raceste.
Separat mascarpone (la temperatura camerei) se amesteca usor cu siropul si carobul pana se formeaza o crema de „cacao”. Peste blatul rasturnat se modeleaza crema si se presara visinele maruntite si zemoase.
Se serveste cu drag!
PS: Tortul a fost servit de copii de la 1-7 ani, succes total la toti
Buna. In ce vas l-ai copt pt avea forma asta? Multumesc
Intr-un vas rotund de yena. Baza vasului fiind mai ingusta putin cu 0.5cm. Si am rasturnat blatul si din crema am modelat forma. Blatul poate fi si mai inalt si taiat in 2 parti egale. Cu mare drag. Spor!