INGREDIENTE
1 ceasca couscous
2,5 cesti lapte
100g cascaval ras (sau alta branza in functie de preferinte) – mozzarella fresca pentru bebelusii mai mici de 1 an
1 lingura smantana – am folosit cu 12% grasime
20g unt – am folosit cu 65% grasime
MOD DE PREPARARE
Punem laptele la fiert si in momentul in care acesta incepe sa fiarba turnam couscous-ul, amestecam putin, luam vasul de pe foc si-l acoperim.
Lasam couscous-ul sa se umfle pentru aproximativ 15 minute.
Intr-o craticioara, punem untul la topit apoi adaugam couscous-ul si restul ingredientelor si amestecam putin cat sa se topeasca cascavalul.
Gata! Pofta mare!
*Puteti pune si iaurt in locul smantanii sau branza de casa in locul cascavalului. Daca doriti si mai cremos, mai adaugati smantana.
Pot sa ii día la bebe de 8 luni?
cu branza de casa, da
Se poate congela?
cred ca da, eu am congelat quinoa si a fost ok dupa.
Care e diferenta intre mozzarela normala si cea fresca? As vrea sa-i dau si eu fetitei de 10 luni
practic mozzarella normala, si aici vorbesc despre reteta, este mozzarella fresca, cea in zer. Mai este o mozzarella tip cascaval, alta reteta. Intre cele 2 este in primul rand diferenta la cantitatea de sare adaugata. Mozzarella fresca are cantitate infima, puteti da linistita la 10 luni.