INGREDIENTE
80g unt moale (la temperatura camerei) – am folosit cu 65% grasime
Albusul de la 2 oua
80g faina alba de grau tip 000
½ lingurita pudra de vanilie (optional)
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
MOD DE PREPARARE
Albusurile le batem spuma tare.
Intr-un bol mixam untul moale cu zaharul pana compozitia se deschide la culoare si se face cremoasa.
Adaugam pudra de vanilie si faina si continuam sa mixam pana se omogenizeaza.
Adaugam albusurile spuma si mixam putin doar cat sa le integram, nu insistam!
Punem compozitia intr-un pos sau intr-o punga careia ii vom taia coltul.
Pe o tava cu hartie de copt, facem niste betisoare cam de 1,5 cm grosime si 10 cm lungime, lansand spatiu intre ele. Nu le faceti subtiri pentru ca se vor intari.
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 200 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si coacem betisoarele pentru aproximativ 8 minute sau pana cand incep sa se rumeneasca foarte putin pe margini.
Atentie! Trebuie sa se rumeneasca doar putin pe margini altfel se vor intari.
Pofta buna!