INGREDIENTE
250g ricotta
3 oua
120g faina alba de grau tip 000
1 lingura sirop de artar sau zahar (optional)
2 piersici
½ lingurita pudra de vanilie (optional)
Zmeura (optional)
MOD DE PREPARARE
Spalam piersicile, le curatam si le taiem feliute.
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma.
Mixam branza cu siropul, galbenusurile, pudra de vanilie, apoi adaugam si faina. Peste aceasta compozitie adaugam albusurile batute spuma, amestecand usor de jos in sus cu o spatula. Turnam compozitia in forma (am folosit forma de silicon cu diametrul de 21cm), nivelam apoi deasupra adaugam feliute de piersica si zmeura.
Coacem in cuptorul preincalzit la 170 grade C caldura sus-jos fara vetilatie pentru aproximativ 45 de minute sau pana se rumeneste deasupra.
Prajitura are textura de clafoutis!
Pofta buna!
*Puteti inlocui piersicile cu nectarine, mere, pere, mango etc.
Se poate folosi si altfel de branza?
o branza cremoasa!
Cina noastra de azi….delicioasaaaaaa!!!! Facem si maine, dar vom utiliza mango, nu piersica.
ma bucur ca v-a placut 😀