INGREDIENTE

2 mere potrivite (am avut Golden)
220g faina alba de grau tip 000
3 oua
100mL lapte vegetal (sau de vaca)
2 lingurite praf de copt bio
50mL ulei de masline
50g carob
Scortisoara Ceylon dupa gust (eu am pus o lingura)
*zahar sau sirop de artar optional sau in functie de preferinte – am pus 1 lingura

MOD DE PREPARARE VIDEO

Amestecam faina cu praful de copt, carobul si scortisoara.

Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie omogena, apoi adaugam pe rand uleiul, laptele si amestecul de faina si omogenizam.

Curatam merele si le taiem cubulete mici pe care le amestecam in compozitie.

Punem compozitia in forma de chec si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 30-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Este checul nostru preferat! Pofta mare!