INGREDIENTE
Pentru MADELEINES
2 oua
50 g unt( pe care l-am topit si răcit) cu 65% grasime
100 g făina alba de grau tip 000
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional sau in functie de preferinte)
1/2 lingurița praf de copt BIO ( 2,5 g)
1 lingurița pudra de vanilie (sau pastaie)
2 linguri zmeura congelată
Pentru GLAZURA
5-6 linguri apa
1 lingura ulei de cocos
1 lingura cu varf de carob
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional sau in functie de preferinte)
MOD DE PREPARARE:
Am bătut bine ouale si siropul de artar cu telul. Am adăugat făina treptat, praful de copt, pudra de vanilie, apoi untul treptat. Am amestecat usor si bine si la final am adaugat zmeura.
Am pus compozitia in tava de madeleines si am nivelat compozitia. Am uns in prealabil fiecare forma cu unt si am tapetat cu făina. (daca aveti forme din silicon nu mai este nevoie sa le ungeti cu nimic)
Am băgat la cuptor la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie aproximativ 15 minute. Aveti grija pentru ca se fac repede. Faceți testul scobitorii.
Mi-au ieșit 10 bucati. Ies moi.
GLAZURA am facut-o asa:
Am pus toate ingredientele intr-un vas pe foc si am lasat sa fiarbă pana s-a îngroșat putin.
Pofta buna!