INGREDIENTE
6 cartofi medii
1 pastarnac
1 ardei gras rosu mare
½ zucchini sau dovlecel mic
2 cepe mici
2 morcovi potriviti
3 oua
Pesmet sau faina pentru bebelusii mai mici de 1 an
Patrunjel
3 linguri ulei de masline
Susan
MOD DE PREPARARE
Spalam coaja cartofilor foarte bine si ii bagam la cuptor (in coaja) pana se coc (pana cand intra furculita usor in ei).
Cat timp cartofii sunt la cuptor ne ocupam de restul.
Tocam marunt legumele la robot sau le dam pe razatoarea mica.
Punem la inabusit legumele tocate marunt in ulei de masline si putin apa. Adaugam apa din cand in cand pana se inmoaie bine legumele si nu mai ramane deloc apa. (aproximativ 20 de minute dureaza procesul)
Lasam legumele inabusite la racit.
Scoatem cartofii din cuptor, ii curatam de coaja si ii pasam.
Amestecam piureul de cartofi cu legumele inabusite, cu ouale si patrunjelul tocat si adaugam pesmet atat cat este necesar incat sa obtinem o compozitie modelabila.
Lasam compozitia in repaus cateva minute sa se umfle pesmetul.
Formam chiftele pe care le punem in tava pe hartie de copt, presaram susan si bagam la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumenesc bine, aproximativ 40 de minute.
Pofta buna!
Sunt bune?
foarte gustoase 🙂
Oare de ce mi-ai ieșit moi înăuntru, parcă sunt necoapte, deși le-am lăsat mai mult ? Așa trebuie să fie ? E din cauza cartofilor și a dovlecelului ?
cum ar trebuie sa fie altfel? Asa trebuie sa iasa chiftelele.