INGREDIENTE (5-6 portii)

aproximativ 300g paste la alegere (am folosit penne de porumb)
1 ceapa rosie
1 morcov mare
1 ardei gras rosu
250mL suc de rosii
8 oua (au fost mici)
patrunjel uscat
4 linguri ulei de masline + pentru uns tava
*ar fi mers si niste busuioc si cativa catei de usturoi

MOD DE PREPARARE

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi le lasam la scurs.

Tocam legumele marunt la robot sau le dam pe razatoare, apoi le punem la inabusit in ulei de masline si putina apa. Le lasam pana scade apa si ele se inmoaie, apoi adaugam sosul de rosii si mai lasam pe foc pana obtinem o compozitie cremoasa (aproximativ10 minute). Lasam legumele la racit.

Separat batem ouale cu patrunjelul uscat.

Amestecam pastele cu sosul de rosii si legume.

Ungem o tava rotunda (de marimea unei farfurii intinse – 22-25cm diametrul) cu ulei de masline, punem pastele apoi turnam ouale batute repartizand compozitie pe toata suprafata tavii.

Bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 35 de minute.

O cina delicioasa!

Pofta buna!