INGREDIENTE

250 g faina + 1-2 linguri pentru modelat
10 g drojdie proaspata sau 7g drojdie uscata
2 linguri cu varf de gris
1 lingura rasa de malai
2 linguri ulei de masline
un praf de zahar ( eu am folosit brun brut)-optional
100 ml apa calduta + 1 lingura pentru uns
seminte se susan, in sau condimente pentru ornat

 

MOD DE PREPARARE

Am cernut faina.

Am amestecat apa cu uleiul si zaharul.

Aceasta sa fie calduta nu fierbinte.

Am faramitat drojdia peste faina.

Apoi am turnat apa putin cate putin, framantand.

Dupa ce am incorporat toata apa am mai luat o mana de faina, amestecand pentru alte 2-3 minute.

Am acoperit aluatul si l-am lasat la „odihnit” pentru o ora si jumatate.

Poate fi si o ora.
Cand si-a dublat volumul este gata.

Am format bilute pe care le-am frecat in palma pana am format „bete” lungi cam cat latimea tavii de cuptor.

Mi-au iesit 15 bucati.

Daca doriti sa fie crocante, crocante, realizati 20- 22 bucati.

Ale mele au iesit crocante la exterior si pufoase la interior.

Le ungeti cu apa calduta amestecata cu o picatura de ulei, apoi presarati seminte, condimente, ce va pofteste inima.

Le bagati apoi la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 20 minute aproximativ – in functie de cuptor.

Sa fie usor rumenite.

Merg servite ca atare, cu lactate sau supe crema.

Pofta buna!