INGREDIENTE
Aluat:
500 g făina alba de grau
320 ml sana
1 ou
1 lingurița bicarbonat de sodiu
Umplutura:
300 g branza de vaci
50 g cașcaval (dat pe răzătoarea mare)
5 fire de marar
30 g unt topit (pentru a unge plăcintele când sunt gata)
MOD DE PREPARARE
Amestecam sana cu bicarbonatul, adăugăm oul si faina. Framantam aluatul, dacă se lipește mai adăugăm putina făina. Lasam aluatul deoparte acoperit cu folie alimentara, timp de 20 minute.
Intre timp pregătim umplutura. Amestecam branza, cașcavalul dat pe răzătoare și mărarul tocat mărunt.
Împărțim aluatul in 6 bucăți aproximativ egale.
Cu sucitorul întindem bucata de aluat sub forma de turta, adăugăm umplutura pe mijloc și închidem in cinci colțuri, aducând fiecare colț din margine in mijloc, aplatizam cu palma și coacem într-o tigaie antiaderenta la foc mic, pe ambele părți pana se rumenesc frumos.
Când sunt gata se unge fiecare placinta cu untul topit.
Pofta buna!