INGREDIENTE
1 dovlecel (150 g)
1/2 cartof dulce (170 g)
1 morcov
1 ou
1/2 fir de ceapa verde
1/2 fir de usturoi
câteva fire de mărar și pătrunjel
piper (optional)
1 lingura ulei de măsline
1-2 linguri pesmet
*susan pentru tăvălit (optional)
MOD DE PREPARARE
Am dat pe răzătoarea mare (dar care scoate fasii subtiri) dovlecelul, cartoful și morcovul și apoi le-am stors foarte bine.
Ceapa și usturoiul le-am tocat foarte fin.
Am amescat apoi intr-un bol toate ingredientele (mai puțin susanul) și cu mâinile unse cu ulei am format chiftelele pe care le-am tăvălit prin susan.
Le-am pus in tava pe hârtie de copt și le-am băgat la cuptor in jur de 30 de minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, timp in care le-am întors o data.
Delicioase!
Dacă ceapa și usturoiul sunt prea iuți, puneți mai puțin ca sa nu iasă iuți și chiftelele.
Pofta buna va doresc!