INGREDIENTE (4 portii)
aprox 400g ardei kapia copti (am avut la congelator)
1 ceapa rosie
1 morcov
1 radacina patrunjel
1 cartof dulce
1 felie telina
4 linguri ulei de masline
condimente: oregono, patrunjel, curcuma
MOD DE PREPARARE
Tocam legumele cubulete mici (fara cartof) sau le dam pe razatoare apoi le punem la inabusit cu uleiul si putina apa pentru aproximativ 15 minute.
Punem si cartoful dulce taiat cubulete si adaugam apa cat sa le acopere. Lasam sa fiarba aproximativ 20 de minute.
Dupa ce au fiert toate, adaugam si ardeiul si mai lasam 2 minute. Luam de pe foc si adaugam condimentele.
Punem totul in blender si mixam pana obtinem o crema. Mai adaugam apa daca dorim o consistenta mai lichida.
Putem servi cu smantana, iaurt sau branza de casa sau putem presara cascaval. De asemenea putem servi cu ou fiert, paste sau crutoane.
Una dintre cele mai bune supe creme pe care le-am gustat vreodata.
Pofta buna!