INGREDIENTE
300g file de pastrav (fara piele, fara oase)
2 ardei kapia
o ceapa rosie
1 morcov
3 catei de usturoi
4 linguri pesmet (sau 2-3 linguri faina pentru bebelusii mai mici de 1 an – pesmetul contine sare)
2 oua
o lingura patrunjel uscat
ulei de masline
MOD DE PREPARARE
Tocam legumele marunt cu tocatorul electric sau le dam pe razatoarea mica.
Le punem la inabusit cu 2 linguri ulei si apa pana se inmoaie bine. Mai completam cu apa din cand in cand pana devin cremoase. Le lasam apoi sa se raceasca.
Intre timp tocam pestele la tocatorul electric sau la masina de tocat.
Amestecam legumele inabusite cu peste si restul ingredientelor.
Ne ungem mainile cu ulei si formam chiftelute pe care le punem in tava pe hartie de copt.
Bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 35 de minute.
Pofta buna!
*iese o tava de chiftelute. Eu am pastrat pentru 2 zile apoi pe restul le-am congelat cate 4 in punguta. Le voi decongela direct in cuptor la 150 de grade C.
Buna, le pun direct congelate apoi in cuptor la 150 grade? Cat timp?
la fel se procedeaza si cu chifteutele cu carne care au iesit prea multe? mersi mult
direct congelate in cuptor la 150-170 grade C pana se decongeleaza, cam 20 min.