INGREDIENTE

Blat:
6 oua mici
100 g unt cu 82% grăsime
8 linguri făina alba de grau
2 linguri zahar brut sau alt indulcitor (optional)
5 linguri fulgi de cocos
1/5 lingurițe praf de copt BIO
semințele de la o păstaie de vanilie sau pudra de vanilie – optional

Crema de cocos:
600 ml lapte de vaca 3.5% grasime
3 linguri amidon de porumb
1 lingura zahar brut
5 linguri fulgi de cocos
1 lingurita pudra de vanilie
50 g unt

200 g afine și mure, spălate bine și pisate cu furculița.

Am folosit o tava rotundă, cu pereții detasabili de 24 cm.

MOD DE PREPARARE

Blat:
Mai întâi pregătim blatul. Amestecam făina cu praful de copt și fulgii de cocos.
Separam albușurile de gălbenușuri. Albușul îl mixam spuma tare cu zaharul. Gălbenușurile le amestecam cu untul topit și semințele de la păstaia de vanilie. Turnam compoziția de gălbenușuri peste cea de albușuri și incorporam ușor cu o spatula. Apoi incorporam ușor și făina amestecată cu praful de copt și fulgii de cocos. Turnam in tava tapetata cu hârtia de copt și bagam la cuptorul încins la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 30-35 minute, pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul de la cuptor și-l lasam sa se răcească.

Crema:
Din cei 600 ml de lapte, lasam deoparte 5 linguri de lapte. Punem laptele și untul tăiat cubulete intr-o cratiță la foc încet sa fiarbă. Într-un alt bol amestecam fulgii de cocos, amidonul, zaharul, pudra de vanilie și cele 5 linguri de lapte lăsate deoparte și omogenizam bine.
Când laptele a dat in clocot adăugăm amestecul de cocos și amestecam continu cu o spatula sau lingura de lemn, pana crema se ingroasa bine. Luam cratiță de pe foc și o acoperim cu folie alimentara direct peste crema. Lasam sa se răcească complet. După ce s a răcit complet punem deoparte 4 linguri cu crema. Pe care o vom amesteca cu 3 linguri cu suc stors din piureul de fructe pentru floricelele de pe tort.

Asamblare:
Tăiem blatul in 3, sau doua, eu am vrut să-mi iasă fâșia de blat mai subțire, de aceea l-am tăiat in trei.
Pe un platou punem o fasie de blat, apoi un strat de piure de fructe, apoi un strat generos de crema și nivelam uniform pe toată suprafața. La fel procedam și cu a doua fasie de blat. Punem ultima fasie și ungem toată suprafața și pereții tortului cu un strat mai subțire de crema. Apoi presaram fulgii de cocos. Amestecam cele 4 linguri de crema lăsate deoparte cu suc de fructe. Punem in POS cu duiul pentru flori și ornam. Pe fiecare floare am pus câte o afina. Pe mijlocul tortuletului, mure și afine
Pentru decor puteți folosi orice altceva.

Pofta buna, va doresc!