INGREDIENTE (6 PORTII)
1kg fasole galbena lata proaspata
1kg dovlecei
o ceapa rosie mare
1 pastarnac
3 morcovi mari
2 ardei kapia mari (sau ardei gras)
2 capatani usturoi (sau in functie de preferinte)
6 linguri ulei de masline
o legatura de patrunjel si marar verde
condimente: boia, curcuma
3 linguri bulion de rosii
MOD DE PREPARARE
Spalam bine fasolea, apoi ii rupem capetele si fiecare pastaie o rupem in 3-4 bucati mai mici. Lasam fasolea intr-un castron cu apa si ne ocupam de restul legumelor.
Tocam marunt restul legumelor la tocatorul electric sau le dam pe razatoare sau le tocam cu cutitul (cum ne este mai usor).
Punem legumele la inabusit cu uleiul de masline si 2 cani de apa.
Lasam legumele pana se inmoaie, eventual mai adaugam apa daca mai este nevoie.
Cand legumele devin cremoase adaugam fasolea scursa si completam cu apa astfel incat sa aiba suficienta sa fiarba.
Lasam fasolea la fiert aproxiamtiv 40 de minute, o verificam daca este facuta.
Cand fasolea este fiarta, adaugam bulionul si condimentele si mai lasam 5 minute.
Oprim focul si adaugam verdeata tocata marunt.
Pranzul sau cina pentru intreaga familie. Pofta buna!