INGREDIENTE (7-8 portii)
Stratul de mamaliga:
o cana malai
3 cani apa (sau in functie de instructiunile de pe ambalaj)
Stratul de rosii:
500mL suc de rosii cu tot cu pulpa sau rosii tocate la blender (sau puteti inlocui rosiile cu ardei copti)
4g agar agar
Stratul de branza:
200g branza Fagaras
200g smantana (20% grasime)
300g iaurt natur grecesc
o lingurita busuioc uscat
4g agar agar
porumb dulce (am folosit la conserva)
*puteti face si altfel de combinatie, folosind doar smantana si branza de casa de exemplu. Sau branza de casa si iaurt.
MOD DE PREPARARE
Preparam mamaliga apoi o turnam calda intr-o forma de tort cu peretii detasabili. 26cm diametrul.
Lasam mamaliga la racit si ne ocupam de stratul de rosii.
Punem sucul de rosii intr-o craticioara la foc mic iar cand incepe sa fiarba adaugam agarul si amestecam cu un tel.
Mai lasam pe foc 1 minut.
Oprim focul si lasam la racit in craticioara 10 minute apoi turnam deasupra mamaligii. Lasam stratul de rosii sa se intareasca la temperatura camerei aproximativ o ora. Dupa o ora ne apucam de stratul de branza.
Amestecam toate ingredientele mai putin agarul si porumbul si le punem intr-o craticioara la foc mic.
Cand incepe sa fiarba adaugam agarul si amestecam cu un tel. Mai lasam pe foc 1 min apoi turnam peste stratul de rosii si presaram porumbul. Atentie! Stratul de rosii trebuie sa fie cat de cat inchegat. In caz contrar lasati mai mult de o ora.
Lasam cheesecake mamaliga sa se raceasca la temperatura camerei apoi o bagam la frigider pentru cel putin 2 ore.
O cina delicioasa!
Pofta buna!