INGREDIENTE
400 ml lapte de vaca 3.5% grasime
4 linguri cu vârf de fulgi de secara
70 g unt
2 oua
1 lingura carob
1 lingurița rasa praf de copt BIO
2 linguri nuca pisata nu foarte marunt
1 lingura zahar brut, optional
un vârf de lingurița pudra de vanilie
4 linguri făina de hrișca
fulgi de migdale, pentru decor
MOD DE PREPARARE
Intr-o crăticioară punem la fiert laptele. Când da in clocot adăugăm fulgii de secara și lasam sa fiarbă 5-7 minute cât sa se înmoaie puțin.
Oprim focul și adăugăm untul și pudra de vanilie și lasam sa se răcească complet.
Într-un alt bol amestecam ouăle cu un tel, peste care adăugăm compoziția de lapte cu fulgi deja rece. Apoi incorporam și restul ingredientelor și omogenizam rezultand un aluat puțin lipicios. Cu o lingura punem compoziția in tava tapetata cu hartie de copt si dam o forma cât de cât rotundă. Coacem biscuitii la cuptorul încins la 200 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 15-18 minute.
Ies niște biscuiți moi și pufosi.
Noi nu prea le avem cu biscuitii și mai ales fulgii de secara, orz, ovăz. Dar astia au avut mare succes.
Pofta mare!