INGREDIENTE
60g unt (am folosit cu 65% grasime)
70g cascaval ras
100mL apa
3 oua
100g faina alba de grau (tip 000)
mac pentru presarat
MOD DE PREPARARE
Intr-o craticioara punem apa si untul si punem pe foc pana se topeste untul.
Luam craticioara de pe foc si adaugam faina toata odata si amestecam energic.
Punem din nou craticioara pe foc si amestecam pana cand obtinem un aluat care se desprinde de peretii craticioarei foarte usor.
Lasam cateva minute sa se raceasca si adaugam ouale pe rand mixand dupa fiecare. Apoi cascavalul ras.
Punem compozitia intr-un pos sau intr-o punga careia ii taiem un colt si formam fursecuri in tava pe hartie de copt.
Presaram mac si coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 25 de minute sau pana se rumenesc si deasupra.
Delicioase! Pofta buna!
Sunt formidabili, noi adaugam mereu in compozitie si o mana de prumb, una de masline taiate si o felie de pastrama de curcan taiata marunt. De departe preferatii mofturoasei mele. In plus, coincidenta sau nu, o deconstipa imediat 😀