INGREDIENTE (6-7 portii)
2 pere (total aprox 400g)
2 banane potrivite
4 oua
130g faina alba de grau
50g unt moale (la temperatura camerei) + pentru uns vasul – am folosit cu 65% grasime
200g smantana 12% grasime sau mai grasa
300mL lapte de vaca 3.5% grasime
MOD DE PREPARARE
Curatam fructele si le taiem cubulete ca la salata boeuf.
Untul moale il mixam cu ouale, laptele, smantana si faina pana obtinem o compozitie omogena. Peste aceasta compozitie care este un aproape lichida, punem fructele si amestecam usor.
Ungem cu unt un vas de yena mare sau 2 mai mici si turnam compozitia. Tava mea a avut 31x21cm.
Bagam in cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pana se rumeneste bine, aproximativ 50 de minute.
Lasam sa se raceasca complet si il taiem.
Cat este fierbinte este foarte moale apoi se mai intareste putin. Avand putina faina si multe fructe nu poate iesi ca un pandispan, deci ramane moale, ca un clafoutis :D.
Pofta buna la bunatati!