INGREDIENTE

300g faina alba de grau (am folosit tip 000)
1 ou
100g unt moale (am folosit cu 65% grasime)
50mL suc de lamaie
1 lingurita praf de copt bio
*zahar in functie de preferinte

MOD DE PREPARARE

Mixam oul cu untul moale pana obtinem o crema adaugam sucul de lamaie, zaharul si praful de copt si continuam sa mixam.

Adaugam si faina putin cate putin si mixam pana se intareste si nu mai putem folosi mixerul. Restul de faina o adaugam si framantam pana obtinem un aluat omogen.

Aluatul va fi moale. Il punem in folie alimentara si il bagam la frigider pentru 30 de minute.

Scoatem aluatul de la frigider, rupem bucatele mici din el si formam bilute (de marimea unei nuci).

Punem bilutele in tava pe hartie de copt si bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 20 de minute sau pana se rumenesc foarte putin deasupra. (cuptor electric, caldura sus si jos fara ventilatie, tava pusa pe nivelul din mijloc).

Ies fragezi si deliciosi!

Pofta buna!