Astăzi am pregătit o rețetă savuroasă și sănătoasă de chec marmorat cu carob!
Este o rețetă nouă pe care v-o propun împreună cu Gastrotech și pe care v-o recomand cu drag să o gătiți, pentru că se prepară ușor și va fi primită cu încântare!
Pentru coacere vă recomand să folosiți una din formele de copt de la Gastrotech, pentru că sunt disponibile într-o mare varitetate, sunt de bună calitate și ne astepta cu prețuri excelente!
Eu am folosit o formă tort și guguluf de 26 cm, ideală pentru că este simplu de folosit și pentru că are doua baze și poate fi folosit atât ca o forma de guguluf, cât și ca o formă simplă rotundă de tort.
Checul a ieșit pufos și delicios!
Pentru servire vă invit să alegeți din colecția vastă de veselă Gastrotech! Eu am folosit un platou adânc oval din porțelan Gural, foarte rezistent și cu un design modern.

INGREDIENTE
400g făină albă de grâu
3 linguri carob
2 linguri zahăr (sau în funcție de preferințe)
2 lingurițe praf de copt bio
4 ouă
180g unt (am folosit cu 65% grăsime) – pe care iî topim
250mL lapte de vacă 3.5% grăsime
Unt pentru uns forma

MOD DE PREPARARE
Separăm albușurile de gălbenușuri, apoi mixăm albușurile pană obținem o spumă tare.
Separat, mixăm galbenușurile cu zahărul până obținem o compoziție asemenea unei maioneze, pentru aproximativ 2-3 minute până se topește zaharul.
Adăugăm apoi pe rând laptele, untul topit și răcit și făina amestecată cu praful de copt.

Integrăm și albușurile bătute spumă amestecând cu mișcări largi cu o spatulă de sus în jos.
Scoatem aproximativ 40% din compoziție și o amestecăm cu carobul.
Ungem cu unt forma tort și guguluf de 26 cm de la Gastrotech și turnăm compozitia natur. Deasupra ei repartizăm compoziția cu carob și folosind o scobitoare, încercăm să facem model și să o uniformizăm.

Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 45 de minute. Când este gata, îl lăsăm să se răcească complet în formă, apoi putem demonta forma și îl putem scoate.


Iese un chec super gustos și pufos și foarte mare! Îl putem păstra la temperatura camerei și îl consumăm în maximum 3-4 zile.
Poftă mare!

Gastrotech este un brand care există pe piață încă din anul 2002 și care este leader pe piață în momentul de față în vânzarea de veselă, pahare, tacâmuri sau vase de gătit.
Gastrotech.ro este un magazin online cu produse de bucătărie pentru uz profesional sau personal, cu o oferta extrem de variată pentru accesorii și ustensile pentru bucătărie, veselă, servire și bar.
Promoțiile sunt unele avantajoase, iar livrarea este rapidă și din stoc!

Formă tort și guguluf, 2 în 1, detașabilă – 26 cm
Forma pentru tort și guguluf are 2 baze diferite și 1 latură detasabilă, ca atare în această formă se poate pregăti atăt tort căt și guguluf, în funcție de baza care este utilizată.
Forma este fabricată din oțel cu înveliș antiaderent și poate fi folosită în cuptor cu gaz și electric.
Este ideală pentru coacere cu ocazii festive, sărbători precum și orice alte ocazii!
Curățarea se realizează simplu cu detergent lichid neutru de spălat vase fără a folosi materiale abrazive, însă nu este recomandată curățarea în mașina de spălat vase.
Forma tort și guguluf are diametrul de 26.5 cm și înălțimea de 6.5 cm.
Atenție! Tăierea pe suprafață cu înveliș antiaderent este interzisă! Folosiți ustensile din lemn, plastic sau silicon la gătit, pentru că uneltele metalice pot deteriora acoperirea!

Platou adânc oval 25 x 17 cm din porțelan Gural
Produsele din porțelan Gural sunt foarte potrivite pentru folosirea zilnică având în vedere caracteristicile tehnice și aspectul deosebit al acestora, fiind produse cu rezistență mecanică ridicată.
Caracteristicile care asigură articolelor de porțelan un grad de utilizare îndelungat sunt asigurate de grosimea acestora.
Totodata aceste articole, în afară că sunt durabile și că au o rezistență ridicată la uzura suprafeței produselor, au și un design modern.
Se poate curăța în mașina de spălat vase!
Platoul are lungime de 25 cm și lățime de 17 cm.

Vă invit cu drag să descoperiți și să alegeți dintre produsele Gastrotech de calitate premium, cu design excepțional, funcționale și durabile, disponibile atât pentru uz profesional cât și pentru birou sau pentru locuință!
La Gastrotech veți găsi tot ce aveți nevoie în bucătărie, fie pentru restaurant, fie pentru casă!