INGREDIENTE
Aluatul galben:
240g faina alba de grau
1 lingurita rasa curcuma
1 ou
3 linguri lapte
120g unt rece
o lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
Aluatul roz:
240g faina alba de grau
o mana zmeura (am avut congelata)
1 ou
120g unt rece
o lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
MOD DE PREPARARE
Aluatul galben: batem oul cu curcuma, zaharul si laptele. Adaugam apoi untul rece si faina si framantam bine pana obtinem un aluat omogen.
Invelim aluatul in folie de plastic si il bagam la frigider pentru minimum o ora sau peste noapte.
Aluatul roz: punem zmeura dezghetata intr-o sita si presam bine sa-si lase cat mai mult suc. Trebuie sa obtinem 3 linguri de suc mai gros. Daca avem zmeura proaspata atunci ar putea merge sa o bagam la blender si apoi in sita.
Batem oul cu zaharul si sucul de zmeura apoi adaugam untul cubulete si faina. Framantam pana obtinem un aluat omogen pe care in invelim in folie de plastic si il bagam la frigider pentru minimum o ora sau peste noapte.
Intindem fiecare aluatul pe blatul infainat in foaie cat mai subtire posibil.
Daca dorim sa modelam floricele atunci vom decupa cerculete cu diametrul intre 4 si 5.5cm din fiecare culoare. Pentru a forma o petala, vom pune un cerculet roz peste un cerculet galben si vom presa usor la un capat.
Altfel putem decupa forme de diverse marimi pe care le putem combina.
Punem biscuitii in tava pe hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade C sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 20 minute sau pana incep sa se rumeneasca usor.
Foarte buni! Ies crocanti! Pofta mare!