Pentru astazi am pregatit o terina de morcovi cu smantana, un deliciu si pentru cei mici si pentru cei mari!

Am folosit morcovii baby de la Edenia pentru ca se gatesc foarte rapid si fara pierderi si pentru ca nu au conservanti si aditivi.

Morcovii baby congelati Edenia isi pastreaza culoarea intensa, portocalie, si gustul dulce, deosebit. Mici, dar plini de savoare, morcovii sunt si o sursa importanta de vitamina A si beta­caroten. Nu se decongeleaza inainte de gatire!

INGREDIENTE

450g morcovi baby de la Edenia
4 oua
200g smantana (am folosit cu 20% grasime)
70g faina alba de grau
1 catei de usturoi pisat sau usturoi granulat
½ lingurita curcuma
patrunjel, busuioc
unt pentru uns vasul

MOD DE PREPARARE

Gatim morcovii la abur pentru 15 minute apoi ii pasam cu blenderul vertical astfel incat sa obtinem un piure fin.

Amestecam piureul de morcovi cu restul ingredientelor amestecand cu un tel.

Ungem un vas de chec cu unt (am folosit unul de yena) si punem compozitia.

Bagam vasul la cuptor, setam 190 grade C, caldura sus-jos fara ventilatie, si lasam pentru 45-50 minute.

Scoatem vasul de la cuptor si lasam sa se raceasca terina in vas, apoi o putem scoate si o putem felia.

Se pastreaza la frigider pentru 2-3 zile si merge de minune la micul dejun.

Pofta mare!

Legumele Edenia sunt curatate, sortate cu grija si congelate rapid la cateva ore de la recoltare, astfel reducandu-se considerabil pierderea vitaminelor si substantelor nutritive.

Va invit sa folositi cu incredere legumele Edenia in preparatele Flaveur!