Am pregatit pentru astazi o noua reteta savuroasa si usor de pregatit de mazare cu smantana si usturoi, o reteta ideala si pentru cei mici si pentru cei mai mari!

Se poate consuma ca atare pentru ca mazarea are un continut ridicat de proteine sau merge de minune ca si garnitura pentru carne.

Mazarea fina de la Edenia este secretul meu pentru ca este delicioasa si perfecta pentru un gatit rapid si fara pierderi. V-o recomand cu mare drag sa o folositi in retete!

 

INGREDIENTE

450g mazare de la Edenia
o ceapa rosie potrivita
5 catei usturoi sau in functie de preferinte
3 linguri ulei de masline
50g unt
200g smantana
o lingura rasa faina
patrunjel

MOD DE PREPARARE

Gatim mazarea la abur pentru 15 minute.

Separat intr-o cratita punem ceapa si usturoiul tocate marunt cu uleiul de masline si 100mL apa. Lasam la foc mic pana se inmoaie si mai ramane putina apa. Adaugam untul si amestecam pana se topeste, apoi adaugam si smantana si din nou amestecam pana se topeste.

Integram si faina amestecand cu un tel si lasam pe foc aproximativ 1 minute, amestecand incontinuu.

Peste sosul obtinut punem mazarea si patrunjelul si amestecam bine.

Absolut delicios! Se poate consuma ca atare, pentru ca mazarea are un continut ridicat de proteine sau merge de minune ca si garnitura pentru carne.

Pofta mare!

 

In retetele cu mazare folosesc uzual mazarea fina de la Edenia pentru ca este disponibila pe tot parcursul anului si pentru ca este 100% naturala si fara conservanti. Nu trebuie decongelata inainte de gatire.

Pentru ca este congelata rapid, doar la 2 ore si jumatate de la recoltare, mazarea Edenia isi pastreaza intotdeauna culoarea verde si aroma caracteristica, dulce.

De fapt toate legumele Edenia sunt congelate la doar cateva ore de la recoltare pentru a pastra cat mai bine nutrientii si ajung la consumator fara sa isi schimbe proprietatile.

Va invit sa folositi cu incredere legumele Edenia in preparatele Flaveur!