INGREDIENTE (3-4 portii)
1 ou batut
1 banana coapta
195g fulgi de ovaz
35g fulgi de cocos
250 ml lapte de vaca sau lapte de cocos
40g stafide
150g afine proaspete
Unt sau ulei de cocos pentru uns vasul ceramic
MOD DE PREPARARE
Punem stafidele la înmuiat in apa timp de 10-15 minute. Intre timp ne ocupam de compoziție.
Intr-un bol pasam banana cu furculița. Peste banana adăugăm fulgii de ovaz, fulgii de cocos si laptele. Amestecăm pana se omogenizează. Adăugăm oul bătut si afinele (pe cele mari le-am taiat în doua). Scurgem stafidele si le incorporam în compoziție.
Ungem un vas de cuptor cu putin unt, turnam compozitia si nivelam.
Coacem la cuptorul preîncălzit, la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 30-35 minute sau pana se rumeneste usor deasupra.
Lasam budinca sa se raceasca in vas apoi o putem taia. Pofta buna!
*se poate pastra la frigider pana la 3 zile si se poate reincalzi in cuptor