INGREDIENTE
300g cirese + o lingura zahar
300g iaurt natur
O lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
100g smantana (am folosit cu 25% grasime)
40g fistic crud macinat
2 lingurite agar agar
MOD DE PREPARARE
Scoatem samburii cireselor si le punem intr-o craticioara impreuna cu zaharul.
Lasam la foc mic sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand. Isi vor lasa destul suc si nu mai este nevoie sa adaugam apa. La sfarsitul celor 10 minute, va mai ramane suc iar consistenta va fi asemenea unei dulceti. Lasam sa se raceasca complet inainte sa ne ocupam de restul retetei.
Intr-o cratita antiaderenta punem iaurtul, zaharul si agarul si amestecam.
Punem cratita la foc mic si lasam pana incepe sa fiarba. Luam cratita de pe foc, lasam 5 minute in repaus si adaugam fisticul macinat si smantana si amestecam pana omogenizam compozitia.
Lasam sa se raceasca complet.
Pregatim formele in care dorim sa montam panna cotta. Punem 3 linguri de cirese pe fundul vasului si aproape umplem forma cu compozitia de iaurt. Deasupra punem restul cireselor.
Adaptam in functie de vasele folosite. Putem folosi si pahare.
Bagam la frigider pentru minimum 2 ore si gata! Servim o gustare delicioasa!
*din cantitatile date mi-au iesit cele 2 vase mici din imagine.