INGREDIENTE

600g dovlecei
150g cascaval ras (pe razatoarea fina)
1 ou
4 linguri pesmet

MOD DE PREPARARE

Taiem extremitatile la dovlecei apoi ii taiem in cubulete fara sa-I curatam de coaja.

Gatim dovleceii la abur pentru 20 de minute, cat sa intre furculita usor in ei.

Punem cubuletele de dovlecei intr-o strecuratoare sita si ii presam bine sa iasa apa din ei. Apoi ii mai lasam acolo cam 30 de minute sa se scurga bine.

Pasam dovleceii cu furculita sau putem folosi blenderul vertical.

Amestecam dovleceii pasati cu restul ingredientelor si lasam compozitia in repaus pentru 10 minute.

Ne ungem mainile cu ulei de masline si formam chiftelute pe care le punem in tava pe hartie de copt.

Bagam in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 20 de minute, apoi mutam pe functia caldura sus-jos cu ventilatie pentru 10 minute, cat sa se rumeneasca bine si deasupra.

Gata! Niste chiftelute super gustoase pentru cina! Pofta mare!