INGREDIENTE (o portie generoasa)
1 banana mai mare
1 ou
2 linguri mascarpone
2 linguri rase malai (orice fel de malai de porumb – eu am folosit unul pentru mamaliga rapida)
Cateva afine (optional) sau zmeura/mure/coacaze
Unt sau ulei de cocos pentru uns vasul ceramic

MOD DE PREPARARE
Oprim 3-4 feliute de banana pentru décor iar restul il pasam cu furculita. Adaugam oul, malaiul si mascarpone si amestecam bine tot cu furculita, pana obtinem o textura omogena.

Ungem cu unt un vas mic ramekin (am folosit un vas cu diametrul de 11cm si inaltimea de 5cm) si turnam compozitia. Deasupra decoram cu feliutele de banana si cateva afine.
Bagam in cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 35-40 de minute.
Iese o budinca absolut delicioasa! Malaiul nu se simte! Cat este calda este mai moale si se poate servi cu lingurita. Dupa ce se raceste, se mai intareste si poate fi taiata in bucatele.

Daca va ramane budinca, atunci o puteti pastra la frigider si o puteti consuma in 3 zile. Poate fi reincalzita la cuptor sau servita la temperatura camerei.
Pofta mare!