INGREDIENTE (4-5 porții)
700g cartofi (cântăriți fără coajă)
170g cașcaval tăiat cubulețe
3 linguri făină albă de grâu
3 linguri parmezan ras
Putin piper
Pesmet
Ulei de măsline

MOD DE PREPARARE
Cartofii îi dăm pe răzătoarea mare și nu îi scurgem. Peste ei adăugam făina, parmezanul, piperul și amestecăm.
Punem hârtie de copt într-un vas rotund cu diametrul de 19-20 cm. Împărțim compoziția în jumătate și punem prima jumătate ca prim strat. Peste el repartizăm cubulețele de cașcaval și acoperim totul cu cartofii rămași.

Presăram pesmet deasupra astfel încât să acoperim toată suprafața și stropim cu ulei de măsline.
Băgăm vasul în cuptorul preîncălzit la 190 grade C căldură sus-jos fără ventilație și lăsăm pentru 55 de minute.
Iese super gustoasă! Se poate păstra la frigider și consuma în maximum 3 zile. O putem reîncălzi la cuptor. Poftă mare!