Chiftelutele de spanac cu ricotta pe care le am pregatit pentru astazi se gatesc usor si sunt foarte gustoase!
Va propun sa folositi desigur spanac tocat portionat de la Edenia, pentru ca este 100% natural si fara conservanti! De asemenea si pentru ca isi pastreaza savoarea intensa caracteristica si este bogat in nutrienti importanti pentru o dieta echilibrata.
Pentru un gatit rapid vi-l recomand cu mare drag sa il folositi in retetele Flaveur!

INGREDIENTE
150g spanac tocat portionat de la Edenia
150g ricotta
2 linguri parmezan ras
1 lingura faina alba de grau
½ lingurita usturoi granulat
Un praf de nucsoara si piper
Ulei de masline pentru modelat chiftelutele

MOD DE PREPARARE
Punem spanacul in apa fierbinte si-l lasam pana se decongeleaza.
Transferam spanacul intr-o strecuratoare sita si il presam pana iese toata apa din el.
Amestecam intr-un bol toate ingredientele pana obtinem o compozitie omogena.

Ne ungem mainile cu ulei si formam chiftelute pe care le punem in tava pe hartie de copt. Coacem chiftelutele in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos cu ventilatie pentru 25 de minute.
Merg de minune cu iaurt sau salata de rosii.
Pofta mare!

Spanacul congelat de la Edenia are in primul rand avantajul de a fi disponibil pe tot parcursul anului.
De asemenea nu necesita decongelare inainte de gatire!
Spanacul contine fier si beta-caroten si este o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C si fibre.
Legumele Edenia sunt curatate, sortate cu grija si congelate rapid la cateva ore de la recoltare, astfel reducandu-se considerabil pierderea vitaminelor si substantelor nutritive.
Va invit sa folositi cu incredere legumele Edenia in preparatele Flaveur!