Mulțumesc mămicii Carmen Calota Niculescu pentru inspirație!
INGREDIENTE (5 bucăți)
200g brânză de vaci
1 ou
1 gălbenuș
50g griș
50g cașcaval ras (pe răzătoarea fină)
Pentru uns – 1 gălbenuș și mix de semințe (susan, in, floarea soarelui, dovleac etc)
MOD DE PREPARARE
Amestecăm foarte bine toate ingredientele și lăsăm compoziția in repaus pentru 15 minute.
Ne umezim mâinile cu apă și formăm câte o bilă pe care o aplatizăm în palme apoi o punem în tavă pe hârtie de copt. În mijloc presăm cu degetul mare să formăm o gaură.
Ungem covrigii cu gălbenuș și presărăm semințe. Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade C căldură sus-jos fără ventilație și lăsăm 30 de minute. În ultimele 5 minute mutăm pe funcția cu ventilație ca să-i rumenim bine. Poftă mare!