Pentru pranz am pregatit o reteta noua de piept de pui cu cartofi la cuptor, o incantare pentru toata lumea!
Va invit sa pregatiti reteta cu puiul Poulet jaune Fermier d’Auvergne de la Edenia, pentru ca are un gust extraordinar, specific si inconfundabil de pui de tara.
Puii Poulet jaune sunt crescuti cu alimentatie 100% vegetala in mod traditional liber si fara tratamente cu antibiotic, astfel ca veti face o alegere sanatoasa!

INGREDIENTE (3-4 portii)
1 Poulet jaune Fermier d’Auvergne de la Edenia
7-8 cartofi medii
35g parmezan ras
1 ou
1 lingurita patrunjel uscat
2 linguri ulei de masline
Faina
100g pesmet

MOD DE PREPARARE


Puiul, decongelat in prealabil in frigider, il transam si scoatem pieptul. Au rezultat 2 bucati mari de piept si 2 bucati de muschiulet. Cu restul puiului putem face o SUPA CREMOASA DE PUI.
Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete.
Intr-o farfurie batem oul, in alta farfurie punem pesmetul cu patrunjelul si parmezanul, iar in a treia farfurie punem putina faina.
Luam pe rand fiecare bucata de carne si o trecem intai prin faina, apoi prin ou si la sfarsit prin amestecul de pesmet, patrunjel si parmezan.
Punem fiecare bucata de carne in tava pe hartie de copt.

Peste cartofi vom punem uleiul de masline si amestecul de pesmet, parmezan si patrunjel ramas si amestecam bine apoi rasturnam cartofii peste bucatile de carne din tava.
Mai stropim totul cu ulei de masline si bagam tava in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 45-50 de minute.
Carnea a iesit foarte frageda si delicioasa!
Un pranz perfect pentru intreaga familie!
Pofta mare!

Poulet jaune Fermier d’Auvergne Edenia este un pui din Franta, de o calitate superioara care este atestata prin certificarea Label Rouge.
Sunt pui care cresc lent, in minimum 81 de zile si au o alimentatie vegetala, cu vitamine si minerale, din care 75% sunt cereale.
Datorita mediului si felului in care sunt crescuti, carnea lor este ferma si saraca in grasimi.
Va recomand sa folositi cu incredere Poulet Jaune pentru aceasta reteta, dar si in celelate preparate Flaveur cu pui!