INGREDIENTE (4-5 porții)
350g spaghete integrale (sau alte paste la alegere)
250g mascarpone
650g roșii
4 căței usturoi
3 linguri parmezan ras (sau mozzarella fresca pentru bebelușii mai mici de 1 an)
1 linguriță busuioc uscat
1 linguriță oregano
MOD DE PREPARARE
Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj și le lăsăm la scurs. Roșiile le punem în tavă pe hârtie de copt împreună cu usturoiul și le băgăm la cuptor la 200 grade C căldură sus-jos fără ventilație pentru 35 de minute. Când sunt gata le lăsăm puțin la răcit apoi le decojim și le scoatem cotorul. Pasăm roșiile împreună cu usturoiul cu blenderul vertical dar nu până obținem un suc ci ne oprim în momentul în care mai rămân bucăti.
Amestecăm roșiile pasate cu mascarpone, condimentele și parmezanul și turnăm acest sos peste spaghete. O cină absolut delicioasă! Poftă mare!