INGREDIENTE
300g vișine
100g unt moale (am folosit cu 65% grăsime)
1 lingură zahăr
2 ouă
2 lingurițe praf de copt
150g făină albă de grâu
MOD DE PREPARARE
Scoatem sâmburii de la vișine. Punem hârtie de copt pe fundul unei forme cu diametru de 20cm. Pe fundul acesteia repartizăm vișinele și băgăm vasul în cuptor la 180 grade C căldură sus-jos fără ventilație pentru 20 minute. Le scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească.
Într-un bol mixăm untul moale cu zahărul pentru 2-3 minute. Apoi adăugăm pe rând ouăle, făina și praful de copt și mixăm până se omogenizează. Punem această compoziție peste vișinele din formă.
Băgăm la cuptor la 180 grade C căldură sus-jos fără ventilație pentru 35 de minute.
Lăsăm să se răcească în formă apoi o răsturnăm pe o farfurie. Pufoasă și super gustoasă! Poftă mare!