Vă propun astăzi o rețetă noua de chifteluțe de curcan cu dovlecel, absolut delicioase și suculente, pe care am preparat-o cu piept de curcan de la Curcanul de la Țară!
Carnea de la Curcanul de la Țară provine de la pasări crescute NU industrial, adică având acces în aer liber și fiind hrănite cu porumb, grâu, floarea soarelui, verdeață, legume și fructe.
Carnea de curcan are nenumărate beneficii, anume un aport crescut de proteine și puține calorii și totodată un conținut scăzut de grăsimi saturate. Are de asemenea un conținut scăzut de colesterol și este o adevărată mină de vitamine și minerale. Conține în plus un concentrat de oligoelemente și este bogată în fier hem (fier de origine animală) cu o absorbție mai bună față de a fierului provenit din alte surse.
Vă invit să încercați aceste chifteluțe, pentru că vor fi primite cu bucurie, la fel vă recomand cu drag să încercați produsele Curcanul de la Țară !
INGREDIENTE
500g piept de curcan de la Curcanul de la Țară
4 caței usturoi
250g dovlecel
1/2 ceapă
1 ou
4 linguri pesmet
1 linguriță pătrunjel uscat
1 linguriță mărar uscat
1/2 linguriță boia dulce de ardei
Piper
MOD DE PREPARARE
Dăm dovlecelul cu tot cu coajă pe răzătoarea fină, apoi îl scurgem foarte bine de zeamă.
Pieptul de pui îl tăiem cubulețe și îl băgam la mărunțitorul electric, împreuna cu ceapa si usturoiul. Mixăm pâna obținem o pastă. Dacă nu avem mărunțitor electric putem folosi și mașina de tocat carne.
Amestecăm foarte bine carnea mărunțită cu oul, pesmetul, dovlecelul și condimentele.
Ne ungem mâinile cu puțin ulei de măsline și formăm chifteluțe pe care le punem în tavă pe hârtie de copt.
Coacem chifteluțele la 200 grade C căldură sus-jos fără ventilație.
Gata super chifteluțele, pe care le putem servi cu piureul preferat.
Chifteluțele le putem și congela pentru 1-2 luni și le decongelăm ori la frigider ori la cuptor.
Poftă mare!
Micro-ferma “Curcanul de la Țară” a luat naștere în anul 2014 din dorința de a produce carne autohtonă și de calitate superioară ofertei existente în piață în acel moment, majoritară din import.
Rasa crescută la micro-ferma este una de curcan de carne, Hybrid Converter, de culoare albă, care se aclimatizează ușor anotimpurilor din România.
Curcanii de rasă grea sunt o specie hibrid care au un spor de creștere ridicat, însă pentru o bună creștere a acestora și pentru utilizarea a cât mai puține tratamente, sunt anumite condiții speciale de creștere. precum bio-securitate (igienă), caldură, lumină, adăpost ferit de curenții de aer, etc, întrunite întocmai în micro-ferma “Curcanul de la Țară”.
Micro-ferma “Curcanul de la Țară” nu folosește furaje cumpărate, ci își produse singura toate furajele începând de vârstă de o zi a pasărilor. Hrana oferită păsărilor în prima parte a vieții constă în furaje din cereale brute plus un supliment de vitamine și minerale, în a doua jumătate a vieții pasările primind un furaj din cereale brute.
Foarte important este și faptul că pasărilor nu li se acordă tratamente regulate sau în mod preventiv!
Din respect și responsabilitate pentru clienți, sunt efectuate regulat analize sanitar veterinare a produselor oferite în laboratoarele de specialitate din România. În deplină transparență, sunt disponbile pe site documentele ce atesta că produsele Curcanul de la Țară pot fi consumate fară grijă.
Sacrificare, ambalare și livrare frigorifică, totul în doar 12 – 24 de ore, pentru a asigura permanent clienților prospețimea dorită!
Pentru anumite rute și locații, livrarea produselor Curcanul de la Țară se face cu autovehicul frigorific.
Pentru clienții din țară, livrarea produselor proaspete se poate face doar sub formă congelată, prin curierii uzuali.