Vă propun astăzi, împreună cu Curcanul de la Țară, o nouă rețetă pentru o ciorbă delicioasă pentru întreaga familie, pe care o preparăm cu carne din piept de curcan, gustoasă și crescută responsabil!
Carnea de la Curcanul de la Țară provine de la pasări crescute NU industrial, adică având acces în aer liber și fiind hrănite cu porumb, grâu, floarea soarelui, verdeață, legume și fructe.
De asemenea este foarte important este și faptul că pasărilor NU li se acordă tratamente regulate sau în mod preventiv, abuziv!
Vă recomand de aceea cu drag să încercați produsele Curcanul de la Țară !

INGREDIENTE (5-6 porții)
500g piept de curcan de la Curcanul de la Țară
2 cartofi medii
2 morcovi
½ păstărnac
½ rădăcină pătrunjel
1 ardei kapia
1 ceapă
1 bucățică țelină
300g roșii pasate
1 lingură legume deshidratate (opțional)
1 legătură pătrunjel
1 legătură leuștean
1 mână tăiței

MOD DE PREPARARE
Tăiem carnea în bucățele, apoi curățăm cartofii și îi tăiem cubulețe. Restul de legume îl tocăm la mărunțitorul electric sau îl tocăm mărunt cu cuțitul.
Punem 3L de apă la fiert iar când începe să fiarbă adăugăm carnea.
Îndepărtăm spuma care se formeaza și lăsăm să fiarbă timp de 20 minute, apoi adăugăm și legumele, mai puțin roșiile.
Lăsăm să fiarbă din nou pentru 10 minute, după care vom adăuga legumele deshidratate și roșiile și lăsăm din nou să fiarbă 10 minute. Eu în ultimele 4 minute am adăugat și taiteii.
Total timp de fierbere 40 minute. Timpul de fierbere se calculează mereu dupa ce apa a dat în clocot.
Oprim focul și adăugăm verdeața tocată mărunt.
Poftă mare!

Încă din anul 2014, Micro-ferma “Curcanul de la Țară” ne pune la dispoziție carne autohtonă și de calitate superioară de curcan.
Carnea de curcan are nenumărate beneficii, anume un aport crescut de proteine și puține calorii și totodată un conținut scăzut de grăsimi saturate. Are de asemenea un conținut scăzut de colesterol și este o adevărată mină de vitamine și minerale. Conține în plus un concentrat de oligoelemente și este bogată în fier hem.
Curcanii de rasă grea sunt o specie hibrid care au un spor de creștere ridicat, însă pentru o bună creștere a acestora și pentru utilizarea a cât mai puține tratamente, sunt anumite condiții speciale de creștere. precum bio-securitate (igienă), caldură, lumină, adăpost ferit de curenții de aer, etc, întrunite întocmai în micro-ferma “Curcanul de la Țară”.

Micro-ferma “Curcanul de la Țară” își producee singurǎ toate furajele, începând cu vârsta de o zi a pasărilor.
Hrana oferită pasărilor în prima parte a vieții constă în furaje produse din cereale (porumb, grâu, șrot de soia, şrot de floarea soarelui, șrot de cǎtinǎ, ulei) plus un supliment de vitamine și minerale, iar în a doua jumătate a vieții pasările primesc doar cereale brute, uneori cu fructe și legume!
Din respect și responsabilitate pentru clienți, sunt efectuate regulat analize sanitar veterinare a produselor oferite în laboratoarele de specialitate din România. În deplină transparență, sunt disponbile pe site documentele ce atesta lǎ faptul că produsele Curcanul de la Țară pot fi consumate fară grijă!

Legat de livrarea produselor Curcanul de la Țară, pentru clienții de pe rutele de livrare:
– Targu Frumos – Bucuresti;
– Targu Frumos – Cluj;
– Targu Frumos – Iasi;
Sacrificarea, ambalarea și livrarea frigorifică, are loc în doar 24 de ore, pentru a asigura permanent prospețimea maximǎ!
Pentru clienții din țară, livrarea produselor proaspete se poate face doar sub formă congelată, prin curierii uzuali.