Budinca de mei cu fructe de padure si iaurt, pe care am pregatit-o astazi, este super delicioasa! Se gateste usor si este o super idee pentru mic dejun sau cina!
Va recomand sa folositi desigur fructele de padure de la Edenia, care provin din soiurile cele mai bune si de asemenea sunt curatate, spalate, sortate, congelate rapid si nu se decongeleaza inainte de preparare! Nu sunt glazurate, adica nu au adaos de apa sau strat de gheata.
Fructele de padure Edenia, dulci si acrisoare, sunt pline de vitamine, antioxidanti si numerosi nutrienti. Sunt 100% fructe de padure proaspete si contin: 25% coacaze rosii, 20% mure, 20% zmeura, 20% coacaze negre si 15% afine.
INGREDIENTE (2-3 portii)
280g mei fiert (obtinut din 70g mei crud)
200g iaurt grecesc 10% grasime (sau iaurt vegetal)
2 oua
½ lingurita pudra de vanilie
150g fructe de padure de la Edenia
MOD DE PREPARARE
Lasam fructele la decongelat la temperatura camerei pentru 1-2 ore, intr-o strecuratoare.
Meiul, lasat la inmuiat in prealabil peste noapte, il fierbem in 250 mL apa, pana absoarbe toata apa si devine cremos. Il lasam putin la racit, apoi il amestecam cu restul ingredientelor mai putin cu fructele.
Ungem un vas ceramic cu ulei si turnam compozitia. Poate fi un vas de marime medie, vase individuale tip ramekin sau o forma din silicon. Deasupra presaram fructele.
Coacem in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 40 de minute.
Lasam putin la racit apoi o putem taia.
O pastram la frigider si o consumam in max 3 zile. Poate fi reincalzita la cuptor sau servita la temperatura camerei.
Pofta mare!




Fructele Edenia provin din soiurile cele mai bune, cu gustul cel mai intens si savuros iar prin congelare rapida, individuala, fruct cu fruct, isi pastreaza intacte vitaminele si nutrientii iar gustul este desavarsit, de fructe deplin coapte.
Culese la maturitate deplina si congelate imediat dupa recoltare, fructele Edenia pot fi folosite atat congelate cat si decongelate. Sunt ideale atat in preparate dulci, main course sau consumate ca atare, dupa decongelare.
Vegane, fara gluten sau fara zahar adaugat, fructele Edenia iti dau idei pentru orice preparat si doar imaginatia este limita!
Va recomand sa folositi cu incredere fructele Edenia in preparatele Flaveur!






