INGREDIENTE
3 banane foarte coapte (marime potrivita)
2 oua
80mL ulei de masline de gatit (din turte)
2 lingurite praf de copt bio
230g faina alba de grau
MOD DE PREPARARE
Pasam bananele cu furculita si le punem intr-un bol.
Peste ele adaugam uleiul si ouale si mixam.
Adaugam apoi si faina amestecata cu praful de copt si mai mixam pana obtinem un aluat omogen.
Punem aluatul in forma de chec si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 55 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Delicios! Pofta buna!
Buna! Delicioase retete aveti mereu! Multumim! Eu am impresia ca mereu checurile mele raman putin umede, desi se prajesc (foarte) bine pe deasupra si dedesubt. Le pun la 180 grade, cu ventilatie sus jos, pe un etaj putin mai jos de mijloc. E ok asa sau sa opresc ventilatia? 🙂
nu mai folositi ventilatia! De aceea raman asa umede pentru ca le arde rapid deasupra! Folositi doar sus-jos fara ventilatie!
Am pus banana bread la cuptor, 180 de grade, încălzire de jos, pe raftul din mijloc și după 55 de minute, are doar 2 mm crustă coaptă la exterior și interiorul este ca o budincă ca și textură (fină) doar că este mai tare ca o budincă. Dacă o mai lăsam, se ardea de fund că și așa e un pic arsă. Deasupra are culoarea ca în pozele din rețetă dar interiorul…
Este oare cuptorul meu de vină? E prima prăjitură pe care o fac la acest cuptor.
da, este de la cuptor. Nu trebuie sa folositi ventilatia iar caldura trebuie setata pe jos-sus, nu doar jos.
Cuptorul meu are incalzire doar sus..cum ar trebui să procedez? Multumesc
nu stiu din pacate
Bună ziua! Uleiul de măsline(din turte) se poate înlocui cu ulei de cocos? Din păcate nu am decât ulei de măsline extravirgin…
da
Buna
Mie nu mi a crescut la cuptor , am folosit praf se copt BIO și caldura sus jos fără ventilator , dar degeaba. E posibil ca bananele sa nu fi fost suficient de coapte?!
Nu mi dau seama ce am greșit.
poate ati folosit o forma mai mare si mai lata si de aceea.