INGREDIENTE

1 cartof fiert
120 g faina
85 g unt (moale)
1 ou mic pentru uns

Umplutura:
oua de prepelita
rosii
cascaval sau telemea desarata
marar

MOD DE PREPARARE

Pasam bine cartoful cu blenderul vertical si adaugam untul pana obtinem un piure fin. Adaugam faina cernuta in doua etape.

Framantam usor aluatul si mai adaugam faina la nevoie. Rupem bucati din aluat pe care le intindem cu sucitorul, apoi le asezam in tava si pliem marginile spre interior pana formam o barcuta.

Umplem barcutele cu cascaval, oua de prepelita, rosii felii sau branza desarata cu marar.

Ungem marginile barcutelor cu ou. Coacem barcutele la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 35 de minute.

Din acelasi aluat ies si niste delicioase batoane de cartofi: intindem aluatul si il taiem sub forma de batoane pe care le coacem la aceeasi temperatura ca si barcutele.

Pofta buna!