INGREDIENTE

1 dovlecel potrivit
1 ou
100 g branza de casa sau ricotta/branza de vaci
Cateva fire se patrunjel verde
3 linguri pesmet + pesmet pentru tavalit
Aproximativ 100g cascaval taiat cubulete

MOD DE PREPARARE

Curatam dovlecelul de coaja, il dam pe razatoarea mica si stoarcem pana nu mai iese zeama.

Amestecam dovlecelul scurs cu oul, branza proaspata, patrunjelul tocat marunt si pesmerul pana devine ca o coca sa o putem modela cu mana. Lasam compozitia in repaus 10 minute pentru a se umfla pesmetul.

Facem bilute cat o nuca iar in mijloc punem cate un cubulet de cascaval, modelam bine biluta intre palme apoi o trecem prin pesmet si o asezat in tava de la cuptor pe hartie de copt.

Repetam pana terminam de facut toate bilutele si le bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 20 minute sau pana se rumenesc usor.

Pofta buna!