INGREDIENTE

190 g faina alba de grau + 2 linguri faina de migdale
1 lingurita praf de copt bio
zeama unei lamai
1 lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
1 lingura unt topit
3 linguri ulei de masline
1 ou la temperatura camerei
1 lingura mac
1 ou mic pentru uns

MOD DE PREPARARE

Pornim cuptorul la 180 de grade C.

Mixam intr-un vas oul cu jumatate din zeama de lamaie, zaharul, untul si uleiul de masline.
In alt vas amestecam faina, praful de copt si macul.

Turnam amestecul de ou peste faina si framantam usor cu mana pana obtinem un aluat omogen.
Intindem aluatul sub forma unui dreptunghi pe hartie de copt si apoi o asezam in tava.

Batem oul mic cu zeama de lamaie ramasa si ungem bine aluatul cu o pensula.

Dam la cuptor pentru 22 de minute. Scoatem blatul de biscuiti si il lasam la racit pentru 7 minute (Nu oprim cuptorul).

Taiem blatul cu un cutit de paine in fasii (ca in imagini).

Asezam pe o parte biscuitii si ii coacem pentru 9 minute la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie, apoi intoarcem biscuitii in tava pe partea opusa si ii mai coacem inca 9 minute.

Pofta mare la rontait!