INGREDIENTE

140g faina alba de grau
o lingurita praf de copt bio
25g unt rece
1 ou
3 linguri lapte
100g mix fructe uscate (am pus stafide, goji, afine)

MOD DE PREPARARE

Amestecam faina cu praful de copt. Peste faina punem untul rece taiat cubulete si framantam cu varful degetelor exact ca la un crumble. Adaugam apoi oul si laptele si framantam pana obtinem un aluat omogen. Mai putem adauga putina faina daca este aluatul prea lipicios.

Intindem aluatul pe blatul infainat, in foaie subtire.
Presaram fructele uscate (si nehidratate) pe jumatate din suprafata aluatului intins.

Acoperim fructele uscate cu cealalta jumatate de aluat si mai intindem putin cu sucitorul astfel incat fructele sa fie prinse foarte bine in aluat.

Decupam marginile ca sa obtinem un dreptunghi. Taiem dreptunghiul pe jumatate pe lungime apoi decupam pe latime ca sa formam biscuitii.

Punem biscuitii in tava pe hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 20 de minute sau pana se rumenesc usor.

Nemaipomenit de buni! Domnul Copil a fost foarte incantat, abia l-am mai putut opri din mancat :D!

Pofta mare!