INGREDIENTE

Aluat:
500g faina alba de grau
2 oua
200g smantana
100 mL lapte
un cub drojdie proaspata (10g) sau 7g drojdie uscata
1 galbenus pentru uns

Umplutura:
300g spanac congelat
200g smantana
200g cascaval ras

MOD DE PREPARARE

Aluatul:

Dizolvam drojdia in laptele caldut apoi adaugam ouale si smantana si omogenizam. Incepem sa adaugam faina putin cate putin si framantam bine pentru cateva minute. Nu mai adaugam faina in plus. Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul, aproximativ 1h30.

Umplutura:

Spanacul congelat il punem in apa fiarta si il lasam pana se decongeleaza. Scurgem bine spanacul si il presam intr-o strecuratoare. Amestecam spanacul cu cascavalul ras si smantana.

Aluatul dospit il impartim in 8 parti egale. Formam bile pe care le punem pe marginea unui vas rotund cu diametrul de 25-27cm tapetat cu hartie de copt. In mijloc vom lasa loc si vom punem umplutura. Ungem aluatul cu galbenus de ou si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 30 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Ungem painea cea pufoasa cu spanac si servim un delicios mic dejun sau cina sau ce dorim noi :).

Pofta mare!