INGREDIENTE
180g faina alba de grau
140g fulgi de ovaz mici
1 ou
50g unt (pe care il topim)
120g smantana (am folosit cu 12%)
2 linguri sirop de artar
2 lingurite praf de copt bio
90g nuci (tocate cu cutitul)
MOD DE PREPARARE
Punem toate ingredientele intr-un bol, mai putin nucile. Amestecam bine si framantam pana obtinem un aluat omogen apoi adaugam si nucile. Framantam din nou pana se integreaza si nucile in aluat.
Aluatul obtinut va fi unul foarte lipicios.
Ne umezim mainile si scoatem aluatul pe o hartie de copt. Aplatizam usor cu mainile umede pana obtinem un cerc cu diametrul de 19-20cm.
Taiem aluatul in 8 parti egale (ca la pizza).
Punem aluatul cu tot cu hartie de copt pe o tava si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 30 de minute sau pana se rumeneste deasupra.
Nemaipomenit de buni! Pofta mare!