INGREDIENTE

3 oua
250 g făina alba de grau
150 g nuci (pe care le-am copt la cuptor, pentru un gust mai intens)
120 ml ulei de masline nonextravirgin
120 ml lapte de vaca 3.5% grasime rece sau lapte vegetal
250 g morcov crud (dat pe răzătoare mică)
*zahar in functie de preferinte
1 lingurița praf de copt bio
1 lingurița scorțișoara Ceylon

MOD DE PREPARARE

Mixam albușurile cu zaharul pana obținem o spuma tare. Adăugăm gălbenușurile unul după altul, amestecând ușor cu un tel, incorporam pe rând uleiul, laptele, făina cernută cu praful de copt și amestecam ușor. După care incorporam nucile, morcovii dați pe răzătoare și scortisoara.

Turnam compoziția in forma dorita sau intr-o tava de chec guguluf.

Coacem gugulugul la cuptorul preîncălzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 45 minute sau pana trece testul scobitorii.

Pofta buna, dragi mămici!